Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białka
neutralny składnik
Spożycie dużej ilości chudego twarogu może prowadzić do niedoboru witaminy K2
Chudy twaróg jest bogatym źródłem białka, wapnia oraz witaminy D, co przyczynia się do wzmocnienia kości i zębów, a także może pomóc w utrzymaniu wagi i regulacji poziomu cukru we krwi.
Chudy twaróg jest dobrym źródłem wysokiej jakości białka, które pełni wiele ważnych funkcji w organizmie. Białko jest potrzebne do budowy i naprawy tkanek, w tym mięśni, kości, skóry i włosów. Ponadto, białko pomaga w produkcji enzymów, hormonów i innych związków biochemicznych. Spożywanie chudego twarogu może również pomóc w utrzymaniu uczucia sytości i wpłynąć na spadek masy ciała, ponieważ jest niskokaloryczny, a jednocześnie sycący.