Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Przekąski
dobry składnik
Spożycie chrupków ryżowych zawierających mąkę pszenną oraz ekstrakt słodu jęczmiennego może stanowić zagrożenie dla osób z nietolerancją glutenu lub celiakią. Gluten znajdujący się w pszenicy oraz słodzie jęczmiennym może wywołać u tych osób reakcje alergiczne lub niepożądane skutki zdrowotne. Dlatego osoby z nietolerancją glutenu powinny unikać spożywania takich produktów lub szukać alternatyw, które nie zawierają glutenu.
Chrupki ryżowe zawierają mąkę pszenną i ekstrakt słodu jęczmiennego jako składniki spożywcze
Funkcją składnika chrupki ryżowe zawierającego mąkę pszenną i ekstrakt słodu jęczmiennego w produktach spożywczych może być poprawa konsystencji i struktury produktu, zwiększenie wartości odżywczej oraz wprowadzenie charakterystycznego smaku i zapachu. Mąka pszenna może działać jako zagęstnik, natomiast ekstrakt słodu jęczmiennego może dodawać nuty słodowe i karmelowe.