Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Mięso
dobry składnik
Spożycie chińskiej żaby jadalnej może spowodować uszkodzenie układu nerwowego u ludzi
Chińska żaba jadalna jest bogatym źródłem białka i witamin, a także zawiera mało tłuszczu i cholesterolu, jednak jej spożycie może wiązać się z ryzykiem zakażenia wirusem raniczki.
Chińska żaba jadalna (Hoplobatrachus rugulosus) jest bogatym źródłem białka, witamin oraz składników mineralnych. Zawiera ona również niskie ilości tłuszczów, co sprawia, że jest idealną alternatywą dla mięsa czerwonego. Jednym z ważniejszych składników odżywczych występujących w chińskiej żabie jadalnej jest kolagen. Kolagen jest białkiem strukturalnym, które stanowi podstawowy składnik tkanki łącznej organizmu. Spożywanie kolagenu może mieć korzystny wpływ na zdrowie skóry, kości oraz stawów. Ponadto, chińska żaba jadalna zawiera również wiele witamin z grupy B, które odgrywają ważną rolę w funkcjonowaniu układu nerwowego i produkcji energii w organizmie.