Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
uważaj na...
Cebula marynowana może stanowić potencjalne zagrożenie dla zdrowia człowieka, ponieważ zawiera przeciwutleniacz dwutlenek siarki. Spożycie większych ilości cebuli marynowanej może prowadzić do podrażnienia błony śluzowej jamy ustnej, a także dróg oddechowych i żołądkowo-jelitowych. Osoby z chorobami układu oddechowego lub astmą mogą być szczególnie wrażliwe na obecność dwutlenku siarki. Z tego powodu zaleca się spożywanie cebuli marynowanej w umiarkowanych ilościach i unikanie jej przez osoby z nietolerancją dwutlenku siarki.
Cebula marynowana to produkt spożywczy z dodatkiem przeciwutleniacza dwutlenku siarki
Cebula marynowana zawiera składnik o nazwie dwutlenek siarki, który pełni funkcję przeciwutleniacza.