Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Spożycie dużej ilości cebuli dymki może prowadzić do podrażnienia żołądka oraz wzdęć u niektórych osób.
Cebula dymka jest bogata w witaminy C i K, zawiera niskie ilości kalorii oraz ma właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne.
Cebula dymka, podobnie jak inne warzywa, jest bogata w składniki odżywcze, takie jak błonnik, witaminy (zwłaszcza witamina C), minerały (takie jak żelazo i miedź) oraz przeciwutleniacze. Błonnik zawarty w cebuli dymce pomaga utrzymać prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego, zapobiega zaparciom i zmniejsza ryzyko chorób serca. Witamina C działa jako przeciwutleniacz, wspiera układ odpornościowy i pomaga wchłaniać żelazo. Minerały takie jak żelazo i miedź są niezbędne do produkcji czerwonych krwinek oraz dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego.