Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białka zwierzęce
dobry, ale
Potencjalne działanie niepożądane składnika na ludzi - białko zwierzęce drobiowe - zależy od sposobu przygotowania, ponieważ surowe lub niedogotowane mięso drobiowe może zawierać patogeny, takie jak Salmonella.
Białko zwierzęce drobiowe jest cennym składnikiem spożywczym ze względu na wysoką wartość odżywczą oraz łatwą przyswajalność dla organizmu.
Białko zwierzęce drobiowe pełni funkcję składnika odżywczego w diecie człowieka. Jest ono źródłem niezbędnych aminokwasów, które organizm ludzki nie jest w stanie samodzielnie wyprodukować. Białko drobiowe jest łatwo przyswajalne i ma wysoką wartość biologiczną, co oznacza, że stanowi doskonałe źródło budulca dla tkanek i mięśni. Ponadto, białko drobiowe zawiera wiele składników odżywczych, takich jak witaminy z grupy B, żelazo, fosfor i cynk, które przyczyniają się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ze względu na swoje pozytywne właściwości, białko zwierzęce drobiowe jest często stosowane w diecie sportowców i osób aktywnych fizycznie, jak również w diecie osób starszych, dla których ważne jest utrzymanie dobrej kondycji mięśniowej.