Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białka
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika na ludzi, białka serwatkowego z mleka, to wystąpienie alergii pokarmowej.
Białko serwatkowe z mleka jest wysoko wartościowym źródłem aminokwasów, łatwo przyswajalnym przez organizm człowieka, wykorzystywanym między innymi w kulturystyce, a także posiada pozytywny wpływ na układ odpornościowy i funkcje metaboliczne.
Funkcją składnika białka serwatkowego z mleka w żywieniu jest dostarczenie organizmowi aminokwasów, które są niezbędne do syntezy białek w organizmie. Białko serwatkowe jest jednym z najwyższej jakości źródeł białka, a jego spożycie jest szczególnie ważne dla osób aktywnych fizycznie oraz dla osób, których dieta jest uboga w białko. Białko serwatkowe z mleka pomaga w budowaniu masy mięśniowej oraz regeneracji tkanek mięśniowych po treningu.