Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białka
dobry, ale
Możliwe działanie niepożądane składnika na ludzi - białko nasion soi - to wywoływanie reakcji alergicznych.
Białko nasiona soi jest pełnowartościowym źródłem białka roślinnego zawierającym wszystkie niezbędne aminokwasy, jest też popularnym składnikiem diety wegetariańskiej i wegańskiej oraz może wpłynąć pozytywnie na zdrowie serca i obniżenie poziomu cholesterolu.
Funkcją składnika białka w nasionach soi jest dostarczanie organizmowi niezbędnych aminokwasów, które są niezbędne do syntezy białek w organizmie człowieka. Nasiona soi zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy, dlatego są uznawane za źródło białka pełnowartościowego. Białko sojowe jest również bogatym źródłem izoflawonów, które mają korzystny wpływ na zdrowie człowieka, w tym na zmniejszenie ryzyka chorób sercowo-naczyniowych i osteoporozy.