Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białka
dobry składnik
Skladnik mleka może potencjalnie wywołać reakcje alergiczne u osób uczulonych na białka mleka
Białko mleka jest bogate w aminokwasy egzogenne, stanowi źródło wysokiej jakości białka dla organizmu człowieka, sprzyja wzrostowi i regeneracji tkanki mięśniowej oraz korzystnie wpływa na układ immunologiczny.
Składnik białka mleka, czyli kazeina, pełni funkcję odżywczą w żywieniu. Kazeina jest białkiem kompletnym, co oznacza, że zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy potrzebne do syntezy białek w organizmie. Dlatego białko mleka, jako źródło kazeiny, jest ważnym składnikiem diety, szczególnie dla osób, które prowadzą aktywny tryb życia i potrzebują większej ilości protein w diecie.