Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Dodatki do żywności
dobry składnik
Potencjalne działanie niepożądane składnika może być zaburzenie równowagi flory bakteryjnej organizmu, w tym zahamowanie wzrostu bakterii Lactobacillus acidophilus LA-5 u ludzi.
Lactobacillus acidophilus LA-5 jest probiotyczną bakterią, która pomaga utrzymać równowagę mikroflory jelitowej i wspiera układ odpornościowy.
Składnik odżywczy w diecie bakterii Lactobacillus acidophilus LA-5 to laktoza. Bakterie te wykorzystują laktozę jako źródło energii i substrat do produkcji kwasu mlekowego, który jest jednym z głównych produktów końcowych ich metabolizmu. Ponadto, bakterie Lactobacillus acidophilus LA-5 są w stanie wykorzystać pewne aminokwasy oraz sole mineralne, takie jak wapń i magnez, w swoim metabolizmie.