Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Dodatki do żywności
dobry składnik
Możliwym działaniem niepożądanym składnika na ludzi jest zaburzenie równowagi flory bakteryjnej, co może prowadzić do problemów trawienno-jelitowych, biegunki oraz innych dolegliwości.
Bakterie kwasu mlekowego to grupa probiotycznych mikroorganizmów, które wpływają korzystnie na stan zdrowia układu pokarmowego, pomagając w trawieniu laktozy i syntetyzując witaminy z grupy B.
Składnik ten jest ważnym źródłem energii dla Bakterii kwasu mlekowego, ponieważ umożliwia im przemianę cukrów w kwas mlekowy poprzez fermentację mlekową. Kwas ten jest ważnym składnikiem wielu produktów spożywczych, w tym jogurtu i kiszonej kapusty, oraz pełni wiele funkcji w organizmie człowieka, takich jak utrzymywanie równowagi pH w przewodzie pokarmowym.