Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Aromaty
uważaj na...
Może wystąpić reakcja alergiczna u osób wrażliwych na seler
Seler jest warzywem, które jest dobrze znanym źródłem aromatu oraz zawiera mnóstwo składników odżywczych, takich jak witaminy, minerały i błonnik.
Seler jest cennym źródłem wielu składników odżywczych, takich jak witamina C, K i kwas foliowy. Ponadto, seler zawiera związki o nazwie ftalidy, które mają właściwości regenerujące układ nerwowy oraz mogą wpłynąć na obniżenie ciśnienia krwi. Seler może być również stosowany w diecie jako naturalny sposób na poprawienie trawienia, ze względu na zawartość błonnika pokarmowego. W kuchni, seler jest często używany jako aromatyczna przyprawa, która dodaje smaku i zapachu do wielu potraw.