aromat pigwy

KATEGORIA | Dodatki do żywności

Wpływ na zdrowie

uważaj na...

Uwaga

Spożycie aromatu pigwy nie powinno stanowić bezpośredniego zagrożenia dla zdrowia człowieka, o ile produkt jest spożywany zgodnie z przeznaczeniem i w umiarkowanych ilościach. W przypadku osób uczulonych na składniki aromatu, mogą wystąpić objawy alergiczne, takie jak wysypka, swędzenie czy obrzęk. Dlatego też, przed spożyciem produktu zawierającego aromat pigwy, zawsze warto sprawdzić listę składników i zwrócić uwagę na ewentualne ostrzeżenia dla alergików.

Informacje o składniku

Aromat pigwy to składnik spożywczy, który nadaje potrawom intensywny smak i zapach pigwy

Funkcja

Składnik aromat pigwy w produktach spożywczych jest używany w celu dodania charakterystycznego smaku i zapachu pigwy. Funkcja tego składnika polega na poprawie jakości sensorycznej produktów spożywczych, takich jak napoje, ciasta, dżemy i galaretki, poprzez dodanie naturalnego aromatu pigwy. Dodatek tego składnika może zwiększyć atrakcyjność smakową produktów spożywczych i poprawić ich akceptację przez konsumentów.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik