aromat naturalny orzecha laskowego

KATEGORIA | Dodatki do żywności

Wpływ na zdrowie

dobry składnik

Uwaga

Aromat naturalny orzecha laskowego może stanowić zagrożenie dla osób uczulonych na orzechy laskowe. Spożycie tego aromatu przez takie osoby może wywołać reakcje alergiczne, takie jak wysypka, obrzęk twarzy, trudności w oddychaniu czy wstrząs anafilaktyczny. Dlatego ważne jest, aby osoby z alergią na orzechy laskowe unikały spożywania produktów zawierających ten aromat lub upewniły się, że są one bezpieczne dla nich.

Informacje o składniku

Aromat naturalny orzecha laskowego to składnik spożywczy dodający orzechowego smaku i zapachu do produktów spożywczych.

Funkcja

Funkcją składnika aromat naturalny orzecha laskowego w produktach spożywczych jest dodanie charakterystycznego smaku i aromatu orzechów laskowych. Składnik ten jest używany do poprawy walorów smakowych wielu produktów, takich jak: ciasta, ciasteczka, desery, lody, napoje czy przekąski. Aromat naturalny orzecha laskowego może być stosowany samodzielnie lub w połączeniu z innymi składnikami aromatycznymi, w zależności od pożądanego efektu smakowego.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik