Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Enzymy
dobry składnik
Możliwym działaniem niepożądanym składnika, jakim jest amylaza na ludzi, jest alergia lub reakcja uczuleniowa.
Amylaza to enzym trawienia węglowodanów, który wytwarzany jest w trzustce, śliniankach oraz jelitach, a jego główną funkcją jest rozkładanie skrobi i innych polisacharydów na proste cukry, takie jak glukoza.
Amylaza jest enzymem trawienia węglowodanów, który rozkłada skrobię i glikogen na prostsze cukry, takie jak glukoza, maltotrioza i dekstryny. Jest produkowana przez trzustkę i ślinianki, a następnie wydzielana do przewodu pokarmowego. Podczas trawienia amylaza pomaga w wchłanianiu składników odżywczych z pożywienia i zapewnia organizmowi źródło energii.