Morliny Frankfurterki

Kategoria:  Mięso, wędliny, ryby

Ocena

Frankfurterki firmy Morliny mają całkiem dobry skład. Składają się z mięsa wieprzowego, soli, glukozy, przypraw, askorbinianu sodu i azotynu sodu. Jedyne do czego możemy się przyczepić to konserwant azotyn sodu, aczkolwiek te kiełbaski zawierają dużo mniej niepotrzebnych składników niż np. parówki. Ocena pozytywna z minusem!

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • Wartość odżywcza

    na 100 g

  • Wartość energetyczna

    1299 kJ

  • Wartość energetyczna

    314 kcal

  • Tłuszcz

    27 g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    9,4 g

  • Węglowodany

    0,6 g

  • -w tym cukry

    0,4 g

  • Białka

    17 g

  • Sól

    2,3 g

  • może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, mleko, gorczycę, soję

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.