Czekolada z malinami

Kategoria:  Słodycze

Ocena

Czekolada z malinami Cukiernia Sowa składa się głównie z cukru i tłuszczu kakaowego. Masa kakaowa wynosi minimum 26%. Dodatek malin liofilizowanych wynosi 4%. Jest to produkt wysokiej jakości. Białe czekolady innych firm składają się np. z cukru, tłuszczu kakaowego,  mleka w proszku, serwatki w proszku, tłuszczów roślinnych (ale nie wszystkie), tłuszczu mlecznego, emulgatorów (lecytyny sojowej i E 476) oraz aromatu. Czekolada z malinami z Cukiernia Sowa nie zawiera zbędnych dodatków, jednak pamiętajcie, że składa się głównie z cukru. Lepszym wyborem jest czekolada gorzka :) Za skład produkt dostaje ocenę pozytywną, ale za wartość odżywczą duży minus.

składniki

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.