Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Pierogi nadziewane jabłkiem z cynamonem składają się z mąki pszennej, jabłek (25%, dodatkiem kwasu cytrynowego), cukru, wody, puree ziemniaczanego (suszonych płatków ziemniaczanych i kurkumy), wielogatunkowego całkowicie utwardzonego tłuszczu roślinnego (czyli tłuszczów utwardzonych: palmowego, rzepakowego i słonecznikowego, wody, emulgatorów: lecytyny sojowej i mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych, soli - 0,5%, regulatora kwasowości: kwasu cytrynowego, barwnika: beta-karotenu i aromatu masła), modyfikowanej skrobi ziemniaczanej, skrobi pszennej, soli i cynamonu (0,2%). Czy tego spodziewaliście się po pierogach Babuni? My też nie. Po raz kolejny wizerunek babci jest nadużywany. Oczywiście jest możliwe przygotowanie pierogów domowych z podobnym składem. Wystarczy zakupić margarynę kiepskiej jakości i jej użyć. Jednak nie zachęcamy Was do tego. Również nie będziemy Was nakłaniać do zakupu omawianego produktu. Skoro inni producenci potrafią wyprodukować pierogi bez żadnych zbędnych składników to dlaczego pozostali nie pójdą w ich ślady? Jest to oczywiste - wszystko chodzi o pieniądze...
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad