Skip to main content

Kiełbasa śląska z szynki

1/1

Kategoria:
Mięso, wędliny, ryby

Kiełbasa śląska z szynki Madej i Wróbel składa się w 90% z mięsa wieprzowego z szynki. Pozostałe 10% to m. in. woda, sól, mąka ziemniaczane, zagęstniki, regulatory kwasowości, glukoza, błonnik. Błonnik roślinny jest stosowany w celu polepszenia konsystencji i zwiększenia chłonności wody w wyrobach szynkowych. Natomiast białko zwierzęce (w tym przypadku wieprzowe) jest stosowane w celu uzupełnienia zawartości białka w wyrobach wędliniarskich i nadania konsystencji wędlinom. Kiełbasa śląska z szynki Madej i Wróbel zawiera kilka substancji zagęszczających. W wielu wędlinach, również w tej, na liście składników znajduje się sacharoza albo glukoza. W tym przypadku jest to glukoza, która poprawia barwę wędlin, a także smak. Smak produktu wzmacnia glutaminian sodu, przyprawy i aromaty. Uważamy, że producent zastosował za dużo dodatków do wyprodukowania Kiełbasy śląskiej z szynki. Zaletą produktu jest wysoka zawartość mięsa!  

Producent
Madej Wróbel

Składniki

Weź pod lupę etykietę produktu i zobacz, co kryje się w jego składzie.

Zobacz również

E-booki

Korzystaj wtedy, kiedy potrzebujesz – na komputerze, tablecie czy telefonie.

Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso

49,00 zł


Włos Ci z głowy nie spadnie

59,00 zł


Zdrowe Drugie Śniadanie

45,00 zł


Za Słodko!

65,00 zł


Zobacz Wszystkie

Bądźmy w stałym kontakcie!

Zapisz się na newsletter i odbierz darmowy prezent w postaci e-booka "Drugie śniadanie do szkoły i pracy".

Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami

Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet

Masz stały dostęp do naszych porad

Popularne kategorie

Czytamy Etykiety © 2024