Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Kiełbasa Holenderska Gaik składa się w 20% z mięsa wieprzowego, natomiast MOM drobiowy stanowi 14% produktu. Kiełbasa Holenderska zawiera również 16% tłuszczu wieprzowego oraz emulsję wieprzową. Producent musiał zastosować dodatek wielu zagęstników, aby ten jakże niskiej jakości produkt się nie rozpłynął. Rolę tych zagęstników pełnią skrobia pszenna, błonnik pszenny, hydroksypropylofosforan (jest to skrobia modyfikowana) oraz karagen. Smak Kiełbasy Holenderskiej wzmacniają przyprawy oraz glutaminian sodu. Zalecamy Wam unikanie takich produktów jak ten - 2o% mięsa to wręcz śmieszna ilość. Więcej mięsa zawierają karmy dla zwierząt...
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad