Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Jesteśmy zwolennikami jak najmniej przetworzonych produktów. Suszone owoce nie powinny zawierać konserwantów. Życzymy sobie często zdrowych Świąt, więc sami też możemy zadbać o to, żeby takie właśnie były. Już podczas zakupów starajmy się wybierać produkty wysokiej jakości - zwłaszcza, że mamy spory wybór. W sprzedaży jest wiele produktów, które zawierają naturalne suszone śliwki bez siarczanów i konserwantów, więc tym bardziej nie ma sensu, aby sięgać po te z niepotrzebnymi dodatkami.
Najlepsze suszone śliwki do gotowania? Zdecydowanie te naturalne, bez dodatku konserwantów, cukru czy sztucznych aromatów. W składzie powinna znajdować się wyłącznie jedna pozycja: śliwki suszone. Śliwki konserwowane mają jaśniejszy kolor, ale mogą mieć mniej intensywny smak i aromat. Jeśli masz wybór, sięgnij po produkty ekologiczne, chociaż będą one niestety droższe.
Suszone śliwki są wyjątkowo uniwersalne. Świetnie sprawdzą się w takich potrawach, jak:
Z racji tego, że suszone śliwki świetnie nadają się do wypieków, to koniecznie sprawdź wpis "Rodzaje mąk i ich zastosowanie" (klik), aby Twoje świąteczne ciasta były jeszcze lepsze! ;)
Brak komentarzy pod tym artykułem
Dodaj komentarz