Lubicie połączenie orzechów i czekolady? W takim razie uważnie przyjrzyjcie się temu zestawieniu!
Kryteria oceny
Orzechy w czekoladzie powinny składać się z orzechów i czekolady wysokiej jakości. Co mam na myśli pisząc czekolada wysokiej jakości? Otóż brak tłuszczów roślinnych innych niż kakaowy i najlepiej brak jakichkolwiek emulgatorów. Jednak czasem przymykam oko na jeden emulgator, a dokładniej na lecytynę. Czekolada wysokiej jakości nie potrzebuje tych składników, dlatego jeśli jesteście miłośnikami czekolady to szukajcie właśnie takich – klik.
- pozytywna ocena dla produktów z bardzo dobrym składem – z czekoladą wysokiej jakości albo z ewentualnie jednym emulgatorem (jak w przypadku BeRaw!). Niestety nie udało mi się znaleźć orzeszków arachidowych, które oceniłabym pozytywnie.
- neutralna ocena dla produktów z dobrym składem, ale zawierających zbędne składniki.
- negatywna ocena dla produktów zawierających kilka zbędnych składników. Są one też zazwyczaj przesłodzone, ponieważ zawierają dodatkowy cukier (pod różnymi postaciami).
Wybierajcie orzechy z dobrym składem, bo takie są w sprzedaży!