Lubicie szybkie i domowe przekąski na słono i słodko? Na bazie ciasta francuskiego można stworzyć prawdziwe cuda! Z tego względu przejrzałam składy sklepowych ciast 🙂
Kryteria oceny
- pozytywna – skład idealny ma tylko jedno ciasto od FRoSTA (ale uważajcie, bo w sprzedaży jest ciasto francuskie tego producenta z gorszym składem)- jest to produkt mrożony. Cena jest wysoka, ponieważ paczka kosztuje ok. 10 zł. Dobrą alternatywą jest ciasto Auchan, które nie jest idealne, ale ma dobry skład. Dałam naciąganą ocenę pozytywną, ponieważ to ciasto na maśle. Nie podoba mi się dodatek cukru i dodatków do żywności, ale i tak jest całkiem nieźle.
- neutralna – otrzymały ją ciasta z przeciętnym składem: z cukrem, tłuszczami roślinnymi, regulatorami kwasowości.
- negatywna – otrzymały ją dwa ciasta z najgorszym składem, zawierają one margarynę.
Jak widzicie wybór jest prosty – TYLKO DWA ciasta są godne uwagi, dlatego pamiętajcie, że zawsze macie wybór.