Konserwy mięsne

Autor: Kamila Kweczke Udostepnij artykuł:

Jakość konserw mięsnych jest różna, dlatego postawcie na takie z jak najlepszym składem.

Kryteria oceny

  • pozytywna dla konserw z jak najlepszym składem, z wysoką ilością mięsa. I nie zawierają żadnych dodatków do żywności.
  • neutralna dla konserw z wysoką ilością mięsa (powyżej 90%) i z niską ilością dodatków do żywności. Ich skład nie jest ani rewelacyjny, ani zły. Jednak uważam, że powinniśmy ograniczać spożycie produktów zawierających azotyn sodu [klik].
  • negatywna dla pozostałych konserw. Niestety ich lista składników nie zachwyca: zawierają za mało mięsa (mniej niż 90%) albo za dużo dodatków do żywności.

Konserwy w słoikach

Kryteria oceny

  • pozytywna dla jednej konserwy z bardzo dobrym składem.
  • negatywna dla pozostałych konserw, ponieważ zawierają zbędne składniki takie jak: stabilizatory, wzmacniacze smaku, konserwanty. Spichlerz Rusiecki zawiera wysoką ilość mięsa, ale nie podobają mi się zastosowane dodatki do żywności.

Podoba mi się pomysł zamknięcia konserw w słoiku. Uwielbiam wszystko, co w słoikach!

Komentarze

Kamila Kweczke

Oj, szkoda :( a są gorsze czy lepsze składy? Niestety obecnie podczas przygotowywania zestawień bazujemy na stronach internetowych :( I jak widać, nie do końca można im ufać.,

Jolson

Składy są mocno okrojone i nieaktualne m.in w przypadku spichlerza i konserw pamapolu :)

Dodaj komentarz