Konserwy mięsne

Autor: Kamila Kweczke Udostepnij artykuł:

Jakość konserw mięsnych jest różna, dlatego postawcie na takie z jak najlepszym składem.

Kryteria oceny

  • pozytywna dla konserw z jak najlepszym skÅ‚adem, z wysokÄ… iloÅ›ciÄ… miÄ™sa. I nie zawierajÄ… żadnych dodatków do żywnoÅ›ci.
  • neutralna dla konserw z wysokÄ… iloÅ›ciÄ… miÄ™sa (powyżej 90%) i z niskÄ… iloÅ›ciÄ… dodatków do żywnoÅ›ci. Ich skÅ‚ad nie jest ani rewelacyjny, ani zÅ‚y. Jednak uważam, że powinniÅ›my ograniczać spożycie produktów zawierajÄ…cych azotyn sodu [klik].
  • negatywna dla pozostaÅ‚ych konserw. Niestety ich lista skÅ‚adników nie zachwyca: zawierajÄ… za maÅ‚o miÄ™sa (mniej niż 90%) albo za dużo dodatków do żywnoÅ›ci.

Konserwy w słoikach

Kryteria oceny

  • pozytywna dla jednej konserwy z bardzo dobrym skÅ‚adem.
  • negatywna dla pozostaÅ‚ych konserw, ponieważ zawierajÄ… zbÄ™dne skÅ‚adniki takie jak: stabilizatory, wzmacniacze smaku, konserwanty. Spichlerz Rusiecki zawiera wysokÄ… ilość miÄ™sa, ale nie podobajÄ… mi siÄ™ zastosowane dodatki do żywnoÅ›ci.

Podoba mi się pomysł zamknięcia konserw w słoiku. Uwielbiam wszystko, co w słoikach!

Komentarze

Kamila Kweczke

Oj, szkoda :( a są gorsze czy lepsze składy? Niestety obecnie podczas przygotowywania zestawień bazujemy na stronach internetowych :( I jak widać, nie do końca można im ufać.,

Jolson

Składy są mocno okrojone i nieaktualne m.in w przypadku spichlerza i konserw pamapolu :)

Dodaj komentarz