Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Jeśli do tej pory nie mieliście zbyt wielu pomysłów na to, jak można wykorzystać truskawki w swojej kuchni, to spójrzcie na trzecią grafikę - mamy tam dla Was kilka inspiracji. A na ostatniej grafice znajdziecie też przepis na pożywne śniadanie! Nic, tylko brać i korzystać 😄
A warto, bo truskawki mają w sobie baardzo dużo dobroci i dobrze jest czerpać z nich jak najwięcej, póki jeszcze są 😁
Czy wiecie, że truskawki…
👉 Można jeść z szypułkami, które są bogate w antyoksydanty,
👉 Dostarczają błonnika, który podnosi sytość posiłków oraz usprawnia pracę układu pokarmowego,
👉 Są niskokaloryczne, dzięki czemu świetnie sprawdzą się w dietach redukcyjnych,
👉 To źródło wielu różnorodnych, prozdrowotnych związków, które warto mieć w swojej diecie,
👉 Będą odpowiednimi owocami dla osób, które borykają się z problemami ze strony gospodarki węglowodanowej - mają niski indeks oraz ładunek glikemiczny.
Jak widzicie te niepozorne (i przepyszne!) owoce mają w sobie tak wiele dobroci, że warto je zajadać garściami przez cały sezon 😍🌱
Do jakich posiłków używacie ich najczęściej? A może po prostu wolicie je w wersji najprostszej - surowej? 😁
Brak komentarzy pod tym artykułem
Dodaj komentarz