Włocławek Ketchup łagodny

Kategoria:  Sosy i koncentraty Sosy i przyprawy

Ocena

Ketchup łagodny Włocławek powstał z 163 g pomidorów na 100 g produktu, czyli jest to całkiem dobra ilość. Dalej jest woda, cukier, przeciery z selera i cebuli, a także dodatki - acetylowany adypinian diskrobiowy (E 1422) (czyli skrobia modyfikowana), sól, ocet, kwas cytrynowy, przyprawy i na deser benzoesan sodu... Nie podoba nam się zwłaszcza końcówka składu (te dodatki). Niestety oceniamy negatywnie.

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • Wartość odżywcza

    na 100g

  • Wartość energetyczna

    435 kJ

  • Wartość energetyczna

    104 kcal

  • Tłuszcz

    0,5g

  • Węglowodany

    22,1g

  • Białka

    1,8g

  • seler

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.