Tost Trzy Ziarna Schulstad

Kategoria:  Produkty zbożowe

Ocena

Zazwyczaj chleby tostowe mają dość długą datę przydatności do spożycia. Producent (Schulstad) twierdzi, iż jest to zasługa: zastosowania odpowiedniej jakości surowców, odpowiedniego opakowania, pasteryzacji i odpowiednich warunków przechowywania. Tost Trzy Ziarna Schulstad po wypieczeniu, pokrojeniu i zapakowaniu w folię został poddany procesowi pasteryzacji. W ten sposób wyeliminowane zostały drobnoustroje, które mogły dostać się do pieczywa w procesie krojenia i pakowania. Wszystko to brzmi bardzo racjonalnie i pozytywnie. Pora sprawdzić dokładnie skład pieczywa Schulstad Tost Trzy Ziarna. Chleb składa się głównie z mąki pszennej, wody i ziarna żyta (10%). Korzystny jest dodatek siemienia lnianego (5%) i nasion sezamu (1%).  Jak na chleb tostowy to skład jest pozytywny.

 

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • olej rzepakowy
  • cukier
  • drożdże
  • mąka pszenna
  • mleko odtłuszczone w proszku
  • nasiona sezamu
  • ocet
  • siemię lniane
  • sól
  • woda
  • ziarno żyta
  • - wartość odżywcza

    w 100 g

    w kromce - ok. 25 g

    %RWS na porcję

  • wartość energetyczna

    1123 kJ/267 kcal

    281 kJ/67 kcal

    3%

  • tłuszcz

    6 g

    1,5 g

    2%

  • -w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    0,8 g

    0,2 g

    1%

  • węglowodany

    40 g

    10 g

    4%

  • -w tym cukry

    4,1 g

    1 g

    1%

  • błonnik

    7,4 g

    1,9 g

    -

  • białko

    9,3 g

    2,3 g

    5%

  • sól

    1,3 g

    0,3 g

    5%

  • pszenica, żyto
  • mleko
  • sezam
  • może zawierać soję

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.