Torras Czekolada mleczna bez dodatku cukru 75 g

Kategoria:  Słodycze

Ocena

Torras Czekolada mleczna bez dodatku cukru składa się głównie z substancji słodzącej (maltitolu), miazgi kakaowej, masła kakaowego (czyli po prostu tłuszczu kakaowego). Szkoda, że dwie pierwsze pozycje nie są zamienione - powinno chyba być więcej miazgi kakaowej. Zawiera dodatek inuliny o właściwościach podobnych do błonnika, jest ona też prebiotykiem, co stanowi ogromny plus dla tej czekolady. Emulgatorem jest lecytyna słonecznikowa, a smak podkreśla aromat waniliowy.

 

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • Wartość odżywcza

    na 100g

  • Wartość energetyczna

    1976 kJ

  • Wartość energetyczna

    478 kcal

  • Tłuszcz

    34g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    21g

  • Węglowodany

    55g

  • -w tym cukry

    6g

  • Białka

    6g

  • Poliole

    49g

  • Błonnik

    3g

  • Sól

    0,1g

  • mleko
  • może zawierać: orzechy, sezam, soję

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.