Robico Kefir bez laktozy 1,5% 400 g

Kategoria:  Nabiał Produkty świeże

Ocena

Robico Kefir bez laktozy ma bardzo dobry skład i nie mamy zastrzeżeń. Świetna alternatywa dla osób, które cierpią na nietolerancję laktozy (zawartość laktozy poniżej 0,01 g/100 g). Ponadto Kefir Robico bez laktozy zawiera Lactobacillus rhamnosus – szczep bakterii probiotycznych, które mogą w sposób korzystny wpływać na zdrowie i samopoczucie osób spożywających produkty z ich zawartością, m.in. ze względu na zdolność  bakterii do wzmacniania systemu immunologicznego i poprawy odporności na zachorowania infekcyjne; korzystny wpływ na trawienie i perystaltykę jelit.

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • mleko pasteryzowane
  • żywe kultury bakterii i drożdży kefirowych
  • laktaza
  • Wartość odżywcza

    na 100 g

  • Wartość energetyczna

    180 kJ

  • Wartość energetyczna

    43 kcal

  • Tłuszcz

    1,5 g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    1 g

  • Węglowodany

    4,2 g

  • -w tym cukry

    4,2 g

  • Białka

    3,1 g

  • Sól

    0,1 g

  • mleko

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.