Sos do spaghetti włoski

Kategoria:  Sosy i przyprawy

Ocena

Sos do spaghetti włoski składa się głównie z pomidorów (123 g pomidorów w 100 g produktu - zawsze mogłoby być ich więcej), cukru, soli i skrobi kukurydzianej. Wszystkie kupne sosy pomidorowe zawierają dość dużo cukru (tutaj 6,7 g na 100 g produktu). Barwę sosu wzmacniają koncentraty z czarnej porzeczki i czarnej marchwi. Zaletą produktu jest brak zagęstników i substancji konserwujących! Dajemy ocenę pozytywną z minusem, aczkolwiek Wam proponujemy spożywanie sosów własnej produkcji! :)

składniki
wartości odżywcze
  • pomidory
  • cebula
  • marchew
  • cukier
  • sól
  • skrobia kukurydziana
  • czosnek 0.8%
  • olej rzepakowy
  • bazylia 0.4%
  • oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia 0.3%
  • zioła
  • Kwas cytrynowy (e 330)
  • przyprawy
  • koncentraty czarnej porzeczki
  • koncentraty czarnej marchwi
  • Wartość odżywcza

    na 100 g

  • Wartość energetyczna

    243 kJ

  • Wartość energetyczna

    58 kcal

  • Tłuszcz

    1 g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    0,1 g

  • Węglowodany

    9,6 g

  • -w tym cukry

    6,7 g

  • Błonnik

    1,9 g

  • Białka

    1,6 g

  • Sól

    1 g

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.