Klopsiki w sosie pomidorowym

Kategoria:  Dania

Ocena

Klopsiki w sosie pomidorowym pomimo tego, że nie zawierają glutaminianu sodu i substancji konserwujących, to w składzie widoczne są inne ulepszenia, które nam się nie podobają... Mianowicie: maltodekstryna, cukier, wzmacniacz smaku: 5'-rybonkleotydy disodowe (E 635), kwas cytrynowy (E 330), ekstrakt drożdżowy (zależy jakiej jakości i czy producent działa uczciwie, nie ukrywając pod nim glutaminianu sodu), jaja w proszku, olej palmowy... Nie polecamy takich gotowców! Namawiamy do zrobienia klopsików w domu, używając jak najlepszych zdrowych, składników!

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • Wartość odżywcza

    na 100 g

  • Wartość energetyczna

    399 kJ

  • Wartość energetyczna

    95 kcal

  • Tłuszcz

    4 g

  • - w tym tłuszcze nasycone

    1,2 g

  • Węglowodany

    10 g

  • - w tym cukry

    3,6 g

  • Białka

    4,4 g

  • Sól

    1 g

  • seler
  • pszenica
  • jaja

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.