Paluszki rybne panierowane

Kategoria:  Dania mrożone Mrożonki

Ocena

Filety rybne stanowią 55%, natomiast reszta to panierka. Wydaje nam się, że dość dużo tej panierki. Producent zamieścił informację, że filetami rybnymi mogą być mintaj (obszar połowu: Ocean Spokojny (FAO 61,67)) albo morszczuk (obszar połowu: Ocean Spokojny (FAO 67)). Można je przygotowywać  na patelni lub we frytownicy, albo też upiec w piekarniku bez dodatku tłuszczu. Polecamy oczywiście ostatnią opcję. Paluszki rybne nie zawierają wzmacniaczy smaku ani innych zbędnych dodatków, co jest zaletą produktu. Proponujemy oczywiście unikanie częstego spożywania produktów w panierce.

 

składniki
  • 55% filety rybne
  • mąka pszenna
  • oleje roślinne (słonecznikowy i rzepakowy w zmiennych proporcjach)
  • woda
  • sól spożywcza
  • przyprawy
  • drożdże

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.