Mięso mielone wieprzowo-wołowe

Kategoria:  Mięso, wędliny, ryby

Ocena

Mięso mielone wieprzowo-wołowe składa się w 88% z mięsa wieprzowego, natomiast mięso wołowe stanowi 12%. Zawartość procentowa tłuszczu wynosi poniżej 25%, natomiast stosunek kolagenu do białka mięsa poniżej 15%. Zgodnie z przepisami, "chude mięso mielone" to takie, które zawiera nie więcej niż 7% tłuszczu, a stosunek kolagenu do białka mięsa wynosi najwyżej 12%. Z kolei "mięso mielone innego gatunku" (a więc bliżej nieokreślone) ma nie więcej niż 25% tłuszczu i stosunek kolagenu do białka mięsa najwyżej 15%. Omawiany produkt z pewnością nie jest chudym mięsem mielonym. Jednak nie zawiera on żadnych zbędnych dodatków, dlatego otrzymuje ocenę pozytywną.    

składniki
  • mięso wieprzowe
  • mięso wołowe

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.