Majonez kętrzyński stołowy

Kategoria:  Sosy i przyprawy

Ocena

W skład majonezu Kętrzyńskiego wchodzą: olej roślinny rzepakowy 65%, woda, musztarda (ocet spirytusowy. mączka z gorczycy. sól. ekstrakt przypraw), żółtka jaj 6%, cukier, guma guar (E 412), guma ksantanowa (E 415). Gdyby nie zagęstniki, byłoby super. Niestety, jest tu guma guar i ksantanowa - zaniżają one jego jakość. Szkoda. Plus za brak konserwantów!

 

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • Wartość odżywcza

    w 100 g

  • Wartość energetyczna

    620 kcal

  • Tłuszcz

    66,5 g

  • -w tym nasycone kwasy tłuszczowe

    4,9 g

  • Węglowodany

    3,6 g

  • -w tym cukry

    3,5 g

  • Białko

    1,0 g

  • Sól

    1,8 g

  • jaja
  • gorczyca

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.