Duńskie masło klasyczne

Kategoria:  Jaja masło i margaryna

Ocena





Duńskie masło klasyczne Lurpak zawiera 82% tłuszczu mlecznego. Przypominamy, że masło jest cennym źródłem najlepiej przyswajalnych form witamin A i E oraz przyswajalnej w niewielkim stopniu witaminy D. Z drugiej strony, ze względu na dużą zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych, a niską zawartość kwasów nienasyconych oraz wysoki poziom cholesterolu w tłuszczu mlekowym, uważa się nadmiar masła za czynnik ryzyka w chorobach układu sercowo-naczyniowego.



składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • śmietanka z mleka
  • kultury bakterii kwasu mlekowego
  • Wartosć odżywcza

    w 100g

  • Wartość energetyczna

    3071 kJ

  • Wartość energetyczna

    747 kcal

  • Tłuszcz

    82 g

  • -w tym nasycone kwasy tłuszczowe

    53 g

  • Węglowodany

    0,7 g

  • -w tym cukry

    0,7 g

  • Białko

    0,6 g

  • Sól

    0 g

  • mleko z laktozą

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.