Kurczak Tikka Masala z ryżem pilau

Kategoria:  Dania gotowe

Ocena

Kurczak Tikka Masala z ryżem pilau jest gotowym daniem kuchni indyjskiej. Na opakowaniu z boku znajduje się pięć papryczek, które wskazują stopień pikantności potrawy. Ten produkt został oceniony na trzy papryczki, więc jest dość ostry. Lista składników nie jest krótka, ale wynika to z dużej ilości przypraw - w tym tandoori masala i garam masala. Sos Tikka Masala składa się głównie ze śmietany (34%), cebuli, jogurtu (11%) i pomidorów (6%). Piersi kurczaka zostały zamarynowane w marynacie składającej się z oleju rzepakowego, przecieru czosnkowego i imbirowego, tandoori masala. Z kolei ryż zawiera dodatek oleju rzepakowego, kurkumy i kardamonu. Produkt nie zawiera żadnych zbędnych dodatków, co jest rzadkim zjawiskiem, w przypadku dań gotowych.

składniki
  • cebula
  • cukier
  • garam masala
  • gotowany ryż basmati
  • jogurt mleczny z krowiego mleka
  • olej rzepakowy
  • pełne ziarna kminku
  • pełne ziarna zielonego kardamonu
  • pierś z kurczaka
  • pomidory
  • przecier czosnkowy
  • przecier imbirowy
  • przecier pomidorowy
  • śmietana z krowiego mleka
  • sproszkowana kolendra
  • sproszkowana kurkuma
  • sproszkowana papryka
  • sproszkowane chili
  • sproszkowany kminek
  • świeża kolendra
  • tandoori masala
  • woda

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.