Konfitura Babuni z malin

Kategoria:  Przetwory

Ocena

Minimalna ilość owoców wymaganych do wytworzenia konfitury to 50 g na 100 g, natomiast Konfiturę Babuni z malin sporządzono z 50 g malin na 100 g produktu. Patrząc na skład tak się zastanawiamy, która babunia do domowej konfitury dodałaby syrop glukozowo-fruktozowy oraz zagęstniki? To oczywiste, że żadna. Dlatego nazwa produktu może być trochę myląca. Z tego względu zawsze trzeba czytać etykiety :).    

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.