Premium Bianka pierś gotowana z indyka

Kategoria:  Mięso i inne delikatesy

Ocena

Pojęcia nie mamy, dlaczego producent nazwał swój wyrób Premium..? Nam kojarzy się taka nazwa  z wyrobem wysokiej jakości. Niestety w tym przypadku po przeanalizowaniu składu, absolutnie nie możemy się z tym zgodzić. Mięso z piersi indyka stanowi zaledwie 53.6%. Ponadto posiada, substancje zagęszczające, karagen, stabilizatory, cukier w różnych konfiguracjach, substancje konserwujące, wzmacniacze smaku i tłuszcz palmowy! :( Czy na prawdę, żeby zjeść gotowaną pierś z indyka musimy kupić taki produkt? Zdecydowanie mówimy nie takim produktom! Lepiej ugotujmy pierś indyczą w domu, bez zbędnych dodatków bądź szukajmy produktów z naturalnym składem.

 

 

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • mięso z piersi indyka 53.6%
  • woda
  • skrobia
  • substancje zagęszczające: E407a
  • karagen
  • stabilizatory: E451
  • E452)
  • cytryniany sodu
  • maltodekstryna
  • glukoza
  • błonnik pszenny
  • wzmacniacz smaku E621
  • przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu
  • sól
  • ekstrakty drożdżowe
  • tłuszcz palmowy
  • aromaty
  • ekstrakty przypraw
  • substancja konserwująca azotyn sodu
  • Wartość odżywcza

    na 100 g

  • Wartość energetyczna

    311 kJ

  • Wartość energetyczna

    74 kcal

  • Tłuszcz

    1,1 g

  • - w tym tłuszcze nasycone

    0,6 g

  • Węglowodany

    2,2 g

  • - w tym cukry

    0,4 g

  • Białka

    13 g

  • Sól

    2,09 g

  • gluten
  • może zawierać: soję, jaja, mleko, seler, gorczycę

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.