Hummus naturalny

Kategoria:  Przetwory

Ocena

W skład hummusu Lisner wchodzą: ciecierzyca 58,4%, olej rzepakowy, pasta tahini 10% (100% mielone ziarna sezamu), woda, pasta czosnkowa, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), sól, przyprawa (kmin rzymski), substancja konserwująca (sorbinian potasu). Skład jest całkiem przyzwoity - sorbinian potasu jest nieszkodliwym konserwantem, poza tym zawartość ciecierzycy jest dość wysoka, w porównaniu z niektórymi hummusami dostępnymi na rynku. Dostaje ocenę pozytywną

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • ciecierzyca 58.4 %
  • olej rzepakowy
  • pasta tahini 10 % (100 % mielone ziarna sezamu)
  • woda
  • pasta czosnkowa
  • kwas cytrynowy(E 330)
  • sól
  • przyprawa (kmin rzymski)
  • sorbinian potasu (E 201)
  • wartość odżywcza

    w 100 g

  • wartość energetyczna

    1375 kJ/332 kcal

  • tłuszcz

    27,1 g

  • -w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    2,6 g

  • węglowodany

    9,8 g

  • -w tym cukry

    0,1 g

  • białko

    8,7 g

  • sól

    1,6 g

  • sezam
  • może zawierać: ryby, skorupiaki, gorczycę, jaja, seler, soję, zboża zawierające gluten, mleko i produkty mleczne

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.