Ekologiczna Konfitura z Truskawki

Kategoria:  Przetwory

Ocena

Konfitury są przetworami, które otrzymujemy przez smażenie całych lub rozdrobnionych owoców. Zawierają one dodatek cukru i to dość wysoki. Minimalna ilość owoców wymaganych do wytworzenia konfitury to 50 g na 100 g lub 60 g na 100 g w przypadku konfitury ekstra. Ekologiczna konfitura z truskawki została wyprodukowana z 70 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Dlatego można stwierdzić, iż ilość ta jest dość wysoka. Produkt ten składa się z truskawek, cukru trzcinowego, pektyny i kwasu cytrynowego. Według nas jest to produkt wysokiej jakości. Jednak pamiętajcie, że przetwory owocowe zawierają spore ilości cukru!      

składniki

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.