Delik Ser tylżycki w plastrach 500 g

Kategoria:  Nabiał

Ocena

Delik Ser tylżycki w plastrach składa się z mleka, soli, bakterii fermentacji mlekowej, chlorku wapnia, podpuszczki, azotanu sodu i barwnika (annato). Jest dużo lepszych żółtych serów… Nie podoba nam się dodatek stabilizatora (chlorku wapnia) i barwnika. Dodatkowo azotan potasu nam się nie podoba – nie jest on aż tak często spotykany w serach. Ten produkt zasługuje na ocenę negatywną.

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • mleko pasteryzowane
  • sól
  • Chlorek wapnia (e 509)
  • azotan sodu (E 251)
  • podpuszczka mikrobiologiczna
  • kultury bakterii fermentacji mlekowej
  • annato (E 160)
  • Wartość odżywcza

    na 100g

  • Wartość energetyczna

    1436 kJ

  • Wartość energetyczna

    346 kcal

  • Tłuszcz

    26,5g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    17,3g

  • Węglowodany

    0,7g

  • -w tym cukry

    <0.2g

  • Białka

    26,1g

  • Sól

    1,2g

  • mleko

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.