Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw oraz ziół zebranych w szczycie sezonu.
Lista Zakupów
- 600 g obranych ziemniaków
- 250 g kiełbasy
- 50 g żółtego sera
- 1 duża cebula
- 100 ml kwaśnej śmietany 12 %
Sposób przyrządzenia:
50 min., 4 Porcje
1. Kiełbasę pokrój w półksiężyce. Cebulę obierz i pokrój w półplasterki, zeszklij na oleju. Obrane ziemniaki pokrój w cienkie plasterki o grubości ok. 3-4 mm.
2. Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem, w naczyniu ułóż na przemian warstwami: ziemniaki, cebula i kiełbasa, druga warstwa w tej samej kolejności. Całkowita grubość warstw powinna wynosić około 3 cm.
3. Zawartość opakowania dobrze wymieszaj z 200 ml zimnej wody oraz 100 ml kwaśnej śmietany 12 %. Zalej ułożone ziemniaki, kiełbasę i cebulę w naczyniu żaroodpornym. Wierzch posyp startym żółtym serem - 50 g. Nie przykrywaj.
4. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 50 minut (200°C bez termoobiegu funkcja pieczenia "od dołu").
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
W Winiary wierzymy, że zmiana zaczyna się od kuchni, dlatego codziennie pomagamy Wam w gotowaniu i niemarnowaniu.
Więcej na winiary.pl
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad