Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw oraz ziół zebranych w szczycie sezonu.
Lista Zakupów
- 200 g makaronu np. rurki
- 150 g wędzonej szynki
- 150 ml śmietanki (12 %)
- 50 g żółtego sera
Sposób przyrządzenia:
35 min., 4 Porcje
1. Zawartość opakowania rozprowadź w 150 ml śmietanki (12 %) i 600 ml wody. Zagotuj w garnku, od czasu do czasu mieszając. Gotuj przez 1 minutę.
2. Do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia wsyp surowy makaron, posyp go pokrojoną w kostkę szynką i zalej go bazą przygotowaną Z pomysłem na.., po czym dobrze wymieszaj. Posyp startym żółtym serem. Nie przykrywaj.
3. Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez ok. 35 minut (200°C bez termoobiegu funkcja pieczenia ,,od dołu").
Często dobre dłużej
Sprawdź zanim wyrzucisz
Popatrz - Powąchaj - Posmakuj
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
W Winiary wierzymy, że zmiana zaczyna się od kuchni, dlatego codziennie pomagamy Wam w gotowaniu i niemarnowaniu.
Więcej na winiary.pl
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad