Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw oraz ziół zebranych w szczycie sezonu.
Lista Zakupów
- 150 ml śmietanki (12 %)
- ok. 60 g żółtego sera
- 200 g makaronu penne
Sposób przyrządzenia:
35 min., 4 porcje
1. Zawartość opakowania rozprowadź w 150 ml śmietanki 12 % i 600 ml wody. Zagotuj od czasu do czasu mieszając. Gotuj 1 minutę.
2. Do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia wsyp surowy makaron i zalej go przygotowanym „Pomysłem na...", po czym dobrze wymieszaj. Posyp startym żółtym serem. Nie przykrywaj.
3. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj ok. 35 minut (200°C bez termoobiegu funkcja pieczenie "od dołu").
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
W WINIARY wierzymy, że zmiana zaczyna się od kuchni, dlatego codziennie pomagamy Wam w gotowaniu i niemarnowaniu. Więcej na winiary.pl
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad