Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Syrop z rokitnika powstał poprzez zagęszczenie częściowo odtłuszczonego soku z owoców rokitnika. Owoce rokitnika zawierają tłuszcz, który wpływa korzystnie na śluzówkę przewodu pokarmowego, pracę układu naczyniowego, łagodzi stany zapalne, regeneruje naskórek. Rokitnik charakteryzuje się wysoką zawartością witamin B, C, E, K oraz przeciwutleniaczy, dlatego syrop zalecany jest w celu wzmocnienia odporności organizmu, w profilaktyce zdrowotnej oraz podczas przeziębień i infekcji. Syrop z rokitnika można dodawać do herbaty zastępując nim cukier lub pić w postaci napoju z wodą mineralną gazowaną lub niegazowaną (albo źródlaną). Można go również stosować jako dodatek do deserów, lodów lub napojów alkoholowych.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad