Skip to main content

Sól kamienna spożywcza jodowana z Kłodawy

1/1

Kategoria:
Przyprawy

Skład chemiczny Soli kamiennej jodowanej z Kłodawy przedstawia się następująco: chlorek sodu (97%), woda (maksymalnie 0,5%), części nierozpuszczalne w wodzie (maksymalnie 1,5%), jodek potasu (10-30 mg/kg). Sól kamienna z Kłodawy zawiera, oczywiście w śladowych ilościach, substancje mineralne takie jak: żelazo, wapń, magnez, cynk, potas i jod. Nie łudźcie się, że jedząc sól zaspokoicie zapotrzebowanie na jakikolwiek inny składnik mineralny niż sód (sól to przecież chlorek sodu). Podkreślamy, iż ze względów profilaktycznych lepiej wybierać sól jodowaną i nieoczyszczoną, czyli taką jak omawiany produkt. Nadmierne spożywanie soli jest szkodliwe dla organizmu: powoduje zatrzymywanie wody w organizmie, co z kolei wpływa na powstawanie nadciśnienia tętniczego. Pamiętajcie, aby ograniczać dosalanie potraw oraz produktów obfitujących w sól. Zamiast dużej ilości soli lepiej używać zioła, które nadają lepszego smaku. Pozytywna ocena Soli kamiennej spożywczej jodowanej z Kłodawy wynika z braku antyzbrylaczy w składzie. Jednak nie oznacza to zielonego światła do nadmiernego jej stosowania!  

Producent
KS Kłodawa

Składniki

Weź pod lupę etykietę produktu i zobacz, co kryje się w jego składzie.

  • Jodek potasu
  • Sól

Zobacz również

E-booki

Korzystaj wtedy, kiedy potrzebujesz – na komputerze, tablecie czy telefonie.

Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso

49,00 zł


Włos Ci z głowy nie spadnie

59,00 zł


Zdrowe Drugie Śniadanie

45,00 zł


Za Słodko!

65,00 zł


Zobacz Wszystkie

Bądźmy w stałym kontakcie!

Zapisz się na newsletter i odbierz darmowy prezent w postaci e-booka "Drugie śniadanie do szkoły i pracy".

Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami

Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet

Masz stały dostęp do naszych porad

Popularne kategorie

Czytamy Etykiety © 2024