Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Rolmlecz Serek truskawkowy składa się z mleka, śmietanki, cukru, truskawki (3,5%), białek mleka, koncentratu soku z czarnej marchwi, aromatów, barwnika i kultur bakterii mlekowych. Zaczniemy od tego, że dodatek truskawek jest znikomy - wynosi jedyne 3,5 g owoców na 100 g serka. Czyli w opakowaniu o masie 200 g nie znajduje się nawet jedna truskawka (jeśli przyjmiemy, że jedna waży 10 g). Dlatego konieczny był dodatek barwnika i aromatów, które imitują owoce. Otwierając serek można pomyśleć "jaki delikatny truskawkowy kolor i jak pachnie!". Jednak nie dajcie się zwieść - to wszystko zasługa ekstraktu z papryki i aromatów. Dlatego zawsze najlepszym rozwiązaniem jest nabiał naturalny połączony ze świeżymi owocami.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad