Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Przysnacki Chrupki zielona cebulka składają się głównie z grysu kukurydzianego (67%), a pozostałymi składnikami są m. in. olej palmowy, przyprawy, aromat, wzmacniacz smaku. Smak zielonej cebulki został uzyskany dzięki dodatkowi sproszkowanej cebuli, soli, aromatu, glutaminianu sodu, sproszkowanego czosnku, pietruszki. Chrupki o smaku zielonej cebulki są dość kaloryczne: 100 gramów dostarcza 509 kcal (tłuszcz stanowi 27%). Warto zwrócić uwagę, że prawie połowa kcal pochodzi z tłuszczu (1 g tłuszczu dostarcza 9 kcal) – jak to zazwyczaj w przypadku słonych przekąsek.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad