Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Polski olej rzepakowy składa się tylko rafinowanego oleju rzepakowego. Oleje rafinowane tłoczone są w wysokiej temperaturze, pozbawione są zanieczyszczeń i szkodliwych metali ciężkich, ale jednocześnie innych, wartościowych substancji – witamin rozpuszczalnych w tłuszczach czy przeciwutleniaczy… Olej rzepakowy nadaje się do smażenia; zawiera bowiem w przewadze kwas oleinowy (jednonienasycony), który nie utlenia się tak szybko, jak wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 czy omega-6. Jednocześnie ma korzystny stosunek kwasów tłuszczowych omega-6 do omega-3. Polecamy na nim smażyć! Pamiętajcie, że nierafinowany olej rzepakowy jest mniej trwały i nie można stosować go do smażenia!
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad